Kézinyár 2008: „nyári izzasztós” 
Egy balatoni nyaralás többségünknek a pihenésről, láblógatásról, no meg a nyár legjobb

dolgáról, a strandolásról szól egy homokos vízparton. Keszthely minderre alkalmas – vannak mégis olyan elvetemült emberek, akik ilyenkor is jobban szeretnek izzadni és izzasztani.

Korábban már bemutattuk a Kézinyár hangulatát. Ám mit érne, ha egy táborról anélkül beszélnénk, hogy meghallgatjuk a lakóit. Első körben a tábor egyik újoncát kérdeztük meg.
Gorcsa Mária, aki 13 évesen Tokajról érkezett, elmondta, az ifi csapattal elért eredményeikért kapták többen is ajándékba ezt a tábort. Bár először van itt, már szinte biztos, hogy máskor is meg fog fordulni Keszthelyen.

Nem csak a finom borok városából érkeztek lakók a Balaton partjára: Nyíri Bernadett, az Esztergom csapatát erősíti, a tábort pedig harmadszor foglalta el. Arra a kérdésre, hogy ennek mi az oka, elmondta: bár kemény a tábor, nehezek az edzések, mégis a játék mellett a jó társaság is visszacsábítja évről-évre.

Sok újat Pál Emese sem tudott hozzátenni. A hajdúszoboszlói lány, aki Derecskén játszik, ugyanazt mondta, mint a többiek: élvezi a strandot,  a kemény edzéseket, így legalább könnyebb lesz az alapozáskor a dolga.

Az utolsó két lány, akit megkérdeztünk egy csapatb
an játszik. Oláh Nóra, aki Érden él, s a Fradi serdülő csapatában forgatja a labdát, elmondta, az egyik legnagyobb érv a tábor mellett a hangulat – „szereti Attiláékat”.
 Csapattársa, Andrási Brigitta aki egy korábbi táborban csalódott pozitívan mostani csapatában, majd vándorolt át a Népligetbe, elmondta, hogy a remek hangulat mellett fontos, hogy itt van külön kapus edzés is, ami számára nem utolsó szempont. Bár nem lógathatja a lábát, mégis, a sok új barát ellensúlyozza az edzések fáradalmait.

A tábor szervezői, Galambos Attila és Ifj.Kiss Szilárd azt is elmondták, hogy az itt kialakult hangulat mellett nagyon sokat számít , hogy ide nem úgy jönnek a gyerekek, mint az iskolába. Ugyanis egy testnevelés óra kötelező. Ide viszont  azért jönnek  a gyerekek, mert csinálni akarják mindazt, ami a "KÉZINYARASOKNAK" természetes.